Voor wie?


A Local Swim Assen is er voor iedereen die een bijdrage wil leveren aan de strijd tegen ALS en die van zwemmen houdt. Je moet daarbij gezond, niet jonger dan 10 jaar en niet zwanger zijn. Een deelnemer zwemt op eigen risico. We vragen dan ook alle deelnemers vooraf een gezondheidsverklaring en een vrijwaringsverklaring te ondertekenen.

De volwassenen (18+) zwemmen 2000 meter. Ook vinden we het fantastisch als er jeugd deelneemt aan dit evenement. De jeugdswim bestaat uit twee afstanden: 870 meter voor jeugd van 13 t/m 17 jaar en 435 meter voor jeugd van 10 t/m 12 jaar.  

Je kunt ook in teamverband zwemmen. Stel een team samen en bedenk bijvoorbeeld een leuke teamnaam of je eigen bedrijfsnaam. Spreek allemaal hetzelfde 'jumpnummer' (tijd waarop je begint met zwemmen) af, want daar wordt bij inschrijving naar gevraagd. Deelnemers starten namelijk niet allemaal op hetzelfde moment. Dit gaat in verschillende tijdvakken.

Minimaal twee weken voor aanvang van de swim ontvangen alle deelnemers interesante informatie over de invulling van de dag zelf. Handige tips en weetjes. Daarnaast ontvangen alle deelnemers dan ook hun startbewijzen, gezondheidsverklaringen, parkeerkaart en twee consumptiemunten.