Zwemkledingadvies


A Local Swim Assen en Dive2adventure/betaalbaarduiken.nl slaan de handen in één!

Samen zetten we ons in voor het goede doel! Dive2adventure/ betaalbaarduiken.nl biedt wetsuits aan van een zeer goede kwaliteit en voor een zeer scherpe prijs. Van dit bedrag gaat er nog een deel naar de Stichting ALS.

De wetsuits

Voor het zwemmen van A Local Swim Assen wordt een wetsuit aangeraden. Bij zwemmen in open water bestaat namelijk het risico op onderkoeling. De Mares-wetsuits beschermen je tegen de kou. Het extra drijfvermogen zorgt ervoor dat je een hogere ligging krijgt in het water. Het zwemmen gaat gemakkelijker en ook sneller (het kan wel 10-15 seconden schelen per 100 meter). En daarnaast zorgt het voor energiebesparing, doordat je met een wetsuit  minder energie kwijt bent aan het warm houden van je lichaam en het zwemmen gaat gemakkelijker door het drijfvermogen.

Kortom, profiteer van deze zeer scherp geprijsde wetsuits en ga voor een maximale voorbereiding tijdens A Local Swim Assen. Zie hieronder voor de foto’s en de prijzen. Je kunt deze wetsuits bestellen via: info@dive2adventure.nl. Geef bij je bestelling je naam en maat door.

  • Mannen en vrouwen shorty’s (2.2mm dik) zijn NIEUW voor €44.95 te bestellen.
  • Mannen en vrouwen wetsuits (lang model) (2.2mm dik) zijn NIEUW voor €54,95 te bestellen.
  • Kindershorty’s (2 mm dik) zijn voor €29,95 te bestellen.

 

 In de duikwinkel (in Hoogersmilde) hebben we nog meerdere modellen hangen vanaf €25,-, alleen zijn niet alle maten meer op voorraad.

Wil je liever huren? Tijdens A Local Swim Assen staat Dive2adventure/betaalbaarduiken.nl met wetsuits op het evenement.

Vooraf zeker zijn van de juiste maat wetsuit? Je kunt via bovenstaand emailadres ook jouw wetsuit reserveren. Alle pakken zijn te huur voor €15,- per dag.

 

Gemiddelde 
water 
temperatuur

Niet ervaren of minder ervaren open water zwemmers

Ervaren 
open water zwemmers

<17° C

Wetsuit

Wetsuit

17 - 19° C

Wetsuit

Shorty

≥ 19° C

Shorty

 

Draagadvies wetsuit/shorty tijdens A Local Swim Assen.

 

N.B. Met uitzondering van badkleding (bikini/badpak/zwembroek) is het niet toegestaan om in andere kleding te zwemmen dan een wetsuit of shorty.

Naast de informatie over bovenstaande kleding wordt aan alle deelnemers geadvisseerd om waterschoenen aan te doen. Dit i.v.m. eventuele verrmoeidheid, deelnemers die moe zijn kunnen wanneer ze waterschoentjes aan hebebn op een veilige manier uitrusten aan de kant. Aan de kant van het het kanaal is het namelijk erg ondiep en kunnen deelnemers (met uitzondering van de haven) gemakkelijk staan.

Wil je een wetsuit huren of kopen? Dat kan op deze pagina. 

Zie hieronder voor de maattabel