Stichting Helden voor het Goede Doel


De Stichting Helden voor het Goede Doel is opgericht door René en Jurjen Kaper. Zij zijn niet alleen vader en zoon, maar ook en vooral sportliefhebbers en liefhebbers van het organiseren van sportactiviteiten en -evenementen.

René is in zijn werkzame leven actief als belastingadviseur binnen F-KWadraat in Vries. Jurjen is na afronding van zijn studie aan de ALO zijn eigen bedrijf, Plezierig bewegen gestart in Groningen. Vanuit Plezierig bewegen is hij werkzaam als gymleraar bij gymnastiekverenigingen Voorwaarts in Haren. Daarnaast is hij werkzaam voor het Huis van de Sport in de provincie Groningen.

 

René en Jurjen hebben begin 2017 besloten hun liefde voor sport en voor het organiseren van sportactiviteiten en –evenementen in te zetten voor de organisatie van sportevenementen met als doel geld inzamelen voor goede doelen.  Hiertoe hebben zij de Stichting Helden voor het Goede Doel opgericht. Het eerste grote evenement dat zij organiseren is een zwemevenement in het nieuwe kanaal in Assen. Doel van dit evenement is geld in te zamelen voor onderzoek naar de oorzaak en mogelijke genezing van ALS en naar de kwaliteit van zorg en leven van patiënten. De inspiratie voor de organisatie van dit evenement is ontstaan door het grote succes van de Amsterdam City Swim die jaarlijks in Amsterdam plaats vindt. Een dergelijk evenement organiseren in Assen is een enorme uitdaging waar heel veel bij komt kijken! Niet alleen voor de organisatie, maar ook voor de deelnemers!